Posted on

ZAGREB, 11. septembar 2016. (FoNet) – Predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozvala je građane da glasaju na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, jer će meseci i godine koje predstoje biti presudni za budućnost.Na pitanje da li očekuje da nova vlada bude stabilnija i da duže traje nego postojeća, Kolinda Grabar Kitarović je odgovorila da se o tome može sutra razgovarati.
Premijer Tihomir Orešković izrazio je nadu da će se vlada formirati što pre i da će biti dovoljno hrabra da donese teške odluke, radi reformi.
Ekonomski indikatori pokazuju da će biti dobra godina, ali bez reformi nećemo biti dugoročno uspešni, izjavio je Orešković. Lider Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković je ocenio da je važno učestvovati na izborima i odrediti smer razvoja zemlje. Predsednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović je rekao da opuštenije nego ikada čeka rezultate izbore. Pokazali smo da smo kompetentniji i srčaniji, a dalje je na građanima, izjavio je Milanović. Prvi čovek koalicije Most Božo Petrov je rekao da građani danas imaju priliku da menjaju stvari. Moramo svi biti odgovorni za budućnost Hrvatske, konstantovao je Petrov. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je izjavio da očekuje da „hrvatskim ljudima proradi kliker i da izađu na izbore“, kako bi se prvi put posle 26 godina desile „suštinske promene“.

FoNet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *