Posted on

„Bolje od seksa je biti jači od Hrvata“ je jedna od dosetki Bogoljuba Karaića. Dodao bih da je bolji doživljaj od orgazma kad Hrvati konzumiraju našu robu više nego mi njihovu. Ukazao bih na činjenicu da je Bogoljub i dovoljno potentan u ekonomskom, ali i u političkom smislu da omogući ovu vrstu orgazma srpskoj privredi. Privreda u regionu je sex u kome je Bogoljub Karić neprevaziđena porno zvezda. Hrvatima bi umeo da proda i sneg i šajkaču. Možda zato što je bič jedina alatka koju ne koristi u seksu zvani privreda na Balkanu.

Nego… Da vidimo, šta će Vučić s Bogoljubom. Hoće li Bogoljub da pravi partiju s dvocifrenim procentom podrške u birakom telu? Nije Bogoljub spreman da se sagne i da Vučiću vezuje pertle, ali je primetno nekonvencionalan da bez oklevanja Vučiću skine naprednjačku slinu sa revera. Opozicija bi bila još slabija, ako bi Bogoljub pravio partiju. Narod voli sve što voli Bogoljub, a to je slanina, država i gitara – s tim što se država voli najviše na radnom mestu.

A da Bogoljub bude premijer? Ko bi od njega umeo bolje da razgovara sa Albanskom stranom u Briselu? Ko bi bio Trampov najbolji drug u Evropi? Ko bi bio kum  svakom petom detetu u srpskoj porodici? Ko bi vojniku sagradio krov nad glavom? Samo Bogoljub, jer bi za njega to bilo uživanje, a ne napor!
Bogoljubova filozofija jeste jednostavna, ali nije baš jeftina. On ide raširenih ruku kroz život, a onda je i iznenadni zagrljaj velikog uspeha izvesniji. To do sada nije koristio nijedan učesnik u političkom životu Srbije. Raširenih ruku dočekuju veliki domaćini, a Srbija ima uspeh samo ako je domaćinska. Bilo je tako – ostaće tako!

Bratislav Jugović, disident Pokreta socijalista

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *