Posted on

U Srbiji je danas najveća vest da će Aleksandar Vulin postati ministar odbrane. Za Srbiju, to je vest, a za američkog ambasadora Kajla Skota veliko razočarenje

Da li je Vulin dobro ili loše rešenje za komentarpress.net komentarišu Bratislav Jugović, bivši potpredsednik Pokreta socijalista i Cvjetin Milivojević, politikolog i direktor PR agencije Pragma.

Jugović: Vulinu uvek sleduju najteži zadaci

Dolaskom Vulina na čelo ministarstva odbrane Srbija se jasno i trajno odredila prema NATO integracijama – to znači da Srbija nikada neće postati članica NATO. Siguran sam da će Vulin učvrstiti vojnu saradnju sa Rusijom što će onemogućiti bilo kojoj narednoj Vladi Srbije da krene putem NATO integracija. Kad Vulin odlazi na čelo nekog resora, to znači da treba obaviti težak posao i da treba istrpeti velike pritiske. Vulin je do sada uvek prihvatao najteže zadatke. Kao njegov dugogodišnji saborac, mogu uvek i na svakom mestu da posvedočim da je Aleksandar Vulin veoma hrabar čovek, snažnog karaktera i da je uvek spreman da prihvati najteži zadatak. Tako je bilo i kad je bio zadužen za opstanak Srba na KiM i jačanje Srbije na teritoriji Kosova i Metohije. Migrantsku krizu Srbija nije ni osetila, a kroz njenu teritoriju je prošlo najviše ljudi. Ko je prihvatio taj težak zadatak? Opet Vulin. I ono što je najvažnije, postavljanje Vulina na čelo ministarstva odbrane je dokaz da se ne isplati skotovsko rušenje Vučića.

1498556210-jugovic komentarpress.JPG

Milivojević: Vulin je kompetentniji od Đorčevića

Ako zaista do toga dođe, mogu to da shvatim jednako kao što tumačim, eventualni o(p)stanak Ivice Dačića na mestu vicepremijera ili ulazak Nenada Popovića u novu vladu. Dakle, kao pokušaj faktičkog premijera Vučića da, davanjem utešnih funkcija tzv. proruskim „igračima“, zamaže, na kratak rok, oči Kremlju, ali, što je još važnije, da sludi više od dve trećine građana Srbije koji, između EU i Kosova i Metohije, između NATO i Rusije, uvek biraju Kosmet i Rusiju. Ova domanovićevska politika „slepog vođe“ koji je na suicidnom „evropskom putu“ otišao toliko daleko da je poklonio diplomatski imunitet NATO armadama po zemlji Srbiji, polako udara u zid… Inače, ako ćete moj lični stav: uprkos svim manama, mislim da je Vulin kompetentniji, u svakom pogledu, od dosadašnjeg ministra Đorđevića, za funkciju ministra odbrane.

1498556210-cvjetin.jpg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *