среда, 21 август, 2019

Zbog čega je Jankoviću pao rejting

Prema najnovijim istraživanjima agencije „Faktor plus“ DS beleži rast rejtinga, a Saši Jankoviću i njegov pokret opada rejting. Ove dve političke opcije su skoro izjednačene, kažu istraživanja. Šta je razlog zbog kojeg demokrate Dragana Šutanovca imaju neznatno snažniji rejting od lidera opozicije Saše Jankovića, za komentarpress.net komentarišu Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“ i Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Pejić: DS pokazuje znake revitalizacije

Saša Janković ima daleko veću prepoznatljivost nego njegov pokret. Ipak, čini se da stvari nisu krenule u onom pravcu i na onaj način koji je verovatno očekivao nakon posednjih izbora. To pokazuje i njegova „radikalizacija“ stavova po pitanju npr. Srebrenice, gde želi da se još više profiliše i homogenizuje svoje biračko telo. Sa druge strane DS pokazuje znake revitalizacije i jasno je da su demokrate imale značajan uticaj na dobar izborni rezultat Jankovića. Ipak, čini se da će Šutanovcu i ostalima tek sad biti izazov u vidu rasta rejtinga i u odnosu na nove pokrete i nove stranke na političkoj sceni.

Vuk Stanković: Janković se nije najbolje snaÅ¡ao u opozicionoj ulozi

Došlo je da prirodnog političkog procesa povratka birača DS svojoj stranci.Saša Janković je imao uslovnu podršku glasača DS, posebno njenog tvrdog jezgra.Isto tako,Janković dugo formira stranku, mnogo treba da se politički profiliše i napravi ozbiljno jezgro vodećih ljudi koji treba da prave infrastrukturu .Takođe, imam utisak da se Janković nije baš najbolje snašao u opozicionoj ulozi prihvatajući logiku kritičkog diskursa koji počiva na ideji da u Srbiji bas ništa ne valja.

 

Može Vam se dopasti

Оставите одговор