Posted on

Na navode generala Malinovića da položaj pripadnika Vojske Srbije nikad nije bio lošiji reagovao je potpukovnik Karan izjavom da se Vojska Srbije stidi generala Malinovića. Da li izjava pukovnika može da bude „starija“ od onog što govori general i da li se Vojska Srbije stidi svojih dokazanih heroja kakav je general Sreto Malinivić za komentarpress.net komentarišu Novica Antić, predsednik vojnog sindikata i Aleksandar Radić, vojni analitičar

 

Antić: Stidimo se kolega poput pukovnika Karana

Svi u Srbiji znaju, a naručito pripadnici vojske Srbije da je general Sreto Malinović više nego dokazani heroj koji je u prošlim ratnim godinama u potpunosti opravdao vojničku zakletvu i profesiju koju je služio, zato pripadnici Vojske Srbije na takvog oficira i generala mogu da budu samo ponosni. Ako se nekoga treba stideti, to su svakako oni pojedinci koji svesno i prvenstveno iz nekog sitnog ličnog interesa ili poltronstva zatvaraju oči pred više nego očiglednim urušavanjem, uništavanjem i kriminalizovanjem Vojske i same države Srbije. Najveća nesreća u svemu tome je kada tako nešto doživimo od onih kojima bi u opusu profesije trebalo da bude borba i žrtva za očuvanje najviših državnih interesa. Takvih kolega ili bivših kolega u koje neminovno spada i potpukovnik Karan zapravo treba da se stidimo. I stidimo se.

 

Izjave Malinovića smetaju Vulinu

Kada bivši oficir službe bezbednosti javno priča cjenim da to čini zato što je dobio naredbu da tako treba postupiti. Stav da se vojska stidi generalovih izjava niko ne može dati u ime ljudi koji imaju svoj stav. Izjave Malinovića smetaju Vulinu, a ne ljudima u uniformi koji jasno vide kakva su vremena došla.

2 Replies to “Ima li Srbija heroja kojeg se stidi?”

  1. Ako alhemijom i naručenim izjavama „penzionisanih“ bezbednjaka aktuelni ministar odbrane Srbije misli popraviti mizerni status pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane onda dokazuje sve ono lose što je o njemu kazano i napisano!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *