Posted on

Podržavam osnivanje partije gospodina Jeremića. Poput Pokreta za spas Srbije čiji sam deo,politika Vuka Jeremića je nacionalno desno, socijalno levo, a ekonomski odlučno protiv liberalnog koncepta rasprodaje zemlje i svođenja Srbije na koloniju, što je, po meni jednako opasno kao i predaja KiM u ruke šovinista i uzurparora u Prištini. O mojoj daljoj političkoj „sudbini“ odlučiću zajednički sa kolegama iz Pokreta za spas Srbije koji je prisutan u nekoliko opština i gradova, kaže u razgovoru za komentarpress.net Sanda Rašković Ivić, šef poslaničke grupe „Za spas Srbije – Nova Srbija“ u odgovoru na pitanje da li će biti u rukovodstvu buduće partije Vuka Jeremića.

 

Ako naprednjaci izgube izbore u Beogradu, šta to znači za Srbiju?

I dalje se zalažem za zajednički nastup opozicije koji bi sigurno doveo do poraza SNS. To bi bio veliki početak kraja ovog nakaradnog režima koji bi počeo da se raspada kao kula od karata. Ogroman broj interesdžija i preletačevića iz drugih stranaka pobegao bi kao što beže pacovi s broda koji tone. Naprednjacima je bitka za Beograd, bitka za opstanak, jer se to društvo nije okupilo oko ideje slobode, pravde, poboljšanja standarda građana,suštinskog nacionalnog dostojanstva, već samo oko ideje uhlebljenja vlastitih, prečesto neukih i neobrazovanih kadrova, ali najviše zbog vlasti i moći jednog malog broja ljudi okupljenih oko Vučića po raznim osnovama.

 

Da li je Šapić spreman da formira vlast sa naprednjacima u Beogradu? Kakva je Vaša procena?

Šapić je dao izjavu da će nakon izbora razgovarati sa svima, i time po mom mišljenju otškrinuo vrata za saradnju sa SNS. Gospodina Šapića cenim kao vrhunskog sportistu koji je proslavio svoju zemlju,pa baš zato očekujem da bude odlučniji i određeniji oko buduće političke saradnje.

 

Kako komentarišete dosadašnji učinak Ane Brnabić na mestu premijera?

Gospođa Brnabić je bez reči predala sve svoje ingerencije predsednika Vlade Aleksandru Vučiću kao predsedniku države i time prekršila Ustav. Obistinile su se sumlje da je baš zato i dovedena, i naravno da bi bila kolonijalni inspektor MMFa. Kao ženi, smeta mi ovo poltronsko ponašanje žene koja je dobila vodeću poziciju u državi. Daje loš primer.

 

Kako ocenjujete nastupe Nebojše Krstića? Da li je on smanjio ili podigao cenu botovima?

Nebojša Krstić je prvi bot Vučićevog režima. Bio je najtešnji saradnik predsednika Tadića i sve zaboravio. Sećam ga se iz Idola i tog urbanog, buntovnog i antimalograđanskog momka nikako ne mogu da povežem s ovim zagriženim predstavnikom naprednjačke vlasti.

 

Pohvalili ste nedavno Jorgovanku Tabaković. Da li postoji još neka žena u vladajućim strukturama koja zaslužuje pohvale?

U državi u kojoj BIA upada u nezavisnu TV produkciju i otima materijal, jer ima elemenata difamacije predsednika, verujte, teško je bilo šta pohvaliti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *