Posted on

U prvoj polovini jula meseca Čačane je zatekla tužna vest – poginuo je zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović. Pošto se zamenik gradonačelnika bira iz redova odbornika, svaki Čačanin će reći da je pokojni Radoš Pavlović nezamenljiv. Ipak, to nije razlog da Čačak već dva i po meseca nema zamenika gradonačelnika. Sumnjivo je da o tome ćute i opozicione partije u Čačku. Zašto Čačak nema zamenika gradonačelnika za komentarpress.net komentarišu Stojan Marković, poznati novinar iz Čačka i vlasnik čačanskog portala ozonpress.net i Bratislav Jugović, nekadašnji član gradskog veća u Čačku.

Marković: Treba pokušati i sa ukidanjem funkcija tri pomoćnika gradonačelnika

Očigledno da gradska administracija može da funkcioniše i bez zamenika gradonačelnika. Treba pokušati i sa ukidanjem funkcija tri pomoćnika gradonačelnika, pa bi time ušteda u budžetu bila još efikasnija a radni efekat isti. Valja razmisliti o takvoj varijanti i sa Gradskim većem. Kad je Belgija mogla nedavno bez Vlade da funkcioniše više od godinu dana, valjda i Čačak može bez svega navedenog. Čini mi se da bi i gradonačelniku tada bilo lakše jer ne bi dangubio sa najbližim saradnicima koji očigledno nisu kadri da prate njegov tempo rada i njegovu viziju razvoja Čačka.

 

Jugović: Gradonačelnik mora da se usaglasi s Dverima

Zamenik gradonačelnika se bira na predlog gradonačelnika. Na žalost, gradonačelnik Čačka svoj predlog mora da usaglasi sa Dverima. Zvuči kontradiktorno, ali je zaista istinito. Gradonačelnik Milun Todorović ima tajnu saradnju s Dverima, ne zato što ih ceni i poštuje, već zato što ih se plaši. Njemu je najvažnije da oni ne protestuju u Čačku i da ne kopaju po njegovim eventualno sumnjivim poslovima. Ako treba da plati njihove troškove u brutalnim napadima na Vučića, Todorović će naći način i to da uradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *