Posted on

Saša Janković šestog oktobra poziva građane na protest protiv nedemokratskih izbornih uslova. S jedne strane, deo opzicije je podržao Jankovićev poziv na skup, dok s druge strane Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, zajedno sa brojnim sindikatima organizuje masovniji protest sedmog oktobra. Antić je za komentarpress.net kratko prokomentarisao ideju da se građani na poziv Saše Jankovića odazovu na protest protiv nedemokratskih izbornih uslova.
– Ne podržavam Sašu Jankovića, a ne podržavam ni njegovu politiku. Ipak, podržavam svaku borbu za izbore u fer i demokratskoj atmosferi, a naručito podržavam inicijativu da se konačno srede birački spiskovi – kaže za komentarpress.net Novica Antić i dodaje da je neophodno da svi građani moraju da izađu na izbore.
– Građani ne treba da koriste biračko pravo, već treba da imaju biračku obavezu. Potreban nam je zakon koji će omogućiti se primene određene sankcije prema građanima koji ne izađu na izbore. Suverena vlast je narod, a u izboru svojih predstavnika svi moraju imati obavezu da učestvuju i pravo da se pitaju – rekao je Novica Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *