Posted on

piše: Mihailo Medenica

Ništa me u skorije vreme nije obradovalo kao vest da bi Dragan Šutanvac, među pastirima poznatiji kao Šule, mogao da bude kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograd!
Zaista, divna vest, jer ako nešto Beogradu posle aposlutno nepsposobne vlasti treba jeste- još gora!
Dobro, teško je sa ovima meriti se u destrukciji i kapacitetima gluposti, ali lično verujem da ako neko može onda je to svakako Dragan Šutanovac!
Mislim, red je da, što se ono kaže, na čelo grada dođe domaćin čovek, kućevan, neko ko je sve što ima stvori sopstvenim radom i neko ko je, što je i najvažnije, ponikao iz naroda a ne političkih salona!
Razume se da je to dobri pastir Šule, čovek prenaglašenih moralnih kvaliteta i političkog kapaciteta, koji bi da mu date dve ovce na čuvanje uspeo da ih podeli na tri frakcije…
E, kad sam već kod ovaca, da se vratim na ono pastir, plemenita titula koja Šuleta ponajviše i kvalifikuje za više nego poželjnog gradonačelnika Beograda!
Znamo svi (ako ima neko ko i ne zna da se podsetimo gradiva)- naš dobri sin Dragan je poštenim i domaćinskim radom stekao nekakve „mizerne“ pašnjake prve kategorije, koji se, gle čuda, nalaze tik uz Hram Svetog Save, neki bi rekli u samom centru grada, i na njima sazdao nekoliko zgradica za prodaju, al čisto da pomogne beskućnicima i sirotinji koja nije znala šta će i kud će sa stotinama hiljada evra, pa pazarila te „čatmare“ na Vračaru u zadužbini svetog nam i mirotočivog Dragana Šutanovca!
Dakle, kud ćete boljeg čoveka da uspešno vodi prestonicu od onog koji je uspeo da koji hektarčić zemlje u samom centru grada (kažu dušmani, ali nije on kriv što se centar širio ka njegovim pašnjacima) preimenuje u pašnjake, otkupi i eto sazida nekoliko hiljada tričavih kvadrata stambeno- poslovnog prostora od kojeg nije imao nikakve vajde, dao ispod cene maltene, poklonio svom narodu srpskom i pojedicima koji su imali da plate…
Ostalo je za Šuletom još toliko dela vrednih pomena, ali nekako ovaj pastirsko- ktitorksi čin vazda ispliva u prvi plan kad se pomene to veliko ime, pa ga ponajviše i kvalifikuje za domaćina i gostopriminika Beograda!
Nije on ko Siniša Mali da pazari silne nekretnine po Bugarskoj, već patriotski pazari i zida po majčici Srbiji, da ostavi šta pokolenjima koja će s ponosom sedeti kraj Hrama i gledati u Šuletove pašnjake, umesto u onu sprdnju od fontane na Slaviji, koja je pevala, prelivala i svetlela samo jedno leto!
Razume se, napraviće Šule i veću i gizdaviju od one, ukoliko dođe na vlast, a onda će učiniti sve suprotno od ovih satrapa koji su dobrano doveli Beograd do granice prosjačkog štapa- sagradiće „Beograd na vodi“, fantomski metro, još fantomskije fabrike i učiniti da prestonica vrvi od stranih turista koji u njoj troše ko pijani Rusi!
Čekajte, pa to su ovi već uradili?!
Dakle, glas za Šuleta je glas za Malog u nešto većem pakovanju?!
Nemoguće, pa Šule je domaćin čovek, gazda, skromni pastir s Vračara…
Budućnost u koju verujemo: „brže- jače- bolje“!
Šuleta za gradonačelnika – ima valjda još koja livada koja bi se mogla premetnuti u pašnjak prve kategorije, pa da skromni neimar ostavi za sobom još koju hiljadu kvadrata stambeno- poslovnog prostora!
Srpstvu i Srbiji, naravno, sebi tek da pokrije troškove, što nema gde više da ispasa stada!
Ili ima..?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *