петак, 19 октобар, 2018

Građani Čačka sve manje veruju lokalnim naprednjacima

Istraživanje rejtinga stranaka i političara u Čačku koje je sprovela agnecija „Faktor plus“ uzburkalo je čačansku javnost. Visok rejting Dveri oko 20 procenata i Vuka Jeremića oko 9 procenata kao i GG „Za napredniji Čačak“ oko 8 procenata koji predvodi nekadašnji naprednjak Dr. Aleksandar Radojević isprovocirao je lidera Dveri Boška Obradovića da zatraži ostavku gradonačelnika Čačka. S druge strane, čačanski naprednjaci istraživanje smatraju naručenim, uvereni da imaju daleko veću podršku od 34,5 procenata koliko je agencija „Faktor plus“ izmerila na osnovu osamsto anketiranih građana. Na ovu temu, bez trunke sumnje u kredibilitet agencije „Faktor plus“ za komentarpress.net komentarišu Stojan Marković, urednik lista „Čačanske novine“ i Vladimir Nikitović, urednik portala „Morava info“

 

Marković: Vlast u Čačku deluje kao mulj koji je na površinu izbacila poplava

Koliko me zabrinjava činjenica da biračko telo u Čačku još uvek u velikoj meri podržava desničare i ultradesničare i ne shvata potrebu da građanske i demokratske opcije budu zastupljene u političkom životu Čačka, ako nam je svima stalo da ova sredina napreduje, isto toliko me raduje činjenica da se kruni podrška politici koja se svodi na neprekidni govor mržnje, na stalno vređanje i omalovažavanje političkih protivnika i postavljanje dijagnoza političkim neistomišljenicima, na javašluk i neodgovornost, na nesposobnost da se stvara ambijent za dolazak investitora, za otvaranje novih radnih mesta, za bilo kakav napredak u kvalitetu života građana, a što je sve oličeno u politici koju vode lokalni naprednjaci u Čačku. Vlast u Čačku deluje kao mulj koji je na površinu izbacila poplava, pa sad treba biti strpljiv da ta elementarna nepogoda prođe. Jedno ispitivanje javnog mnjenja ne može biti presudna istina, ali može da pokaže trendove, a trend pada rejtinga SNS-a je evidentan.

 

Nikitović: Ohrabruje što stranke građanske opcije zajedno imaju preko deset odsto podrške 

Osim što je pokazalo da čačanska opozicija u ovom trenutku uživa veću podršku među građanima nego vlast, istraživanje političkih kretanja u gradu na Moravi predstavlja i svojevrsnu poruku aktuelnom gradonačelniku Milunu Todorović da je, zapravo, on čovek od poverenja među naprednjačkim biračkim telom, a ne Marko Parezanović ili Ostoja Mijailović, koji sada suštinski vuku konce u lokalnoj organizaciji SNS. Veoma je indikativno i da dvojica projektovanih kandidata za gradonačelnika, dr Aleksandar Radojević i advokat Ivan Ćalović, zajedno uživaju podršku od skoro trećine biračkog tela, što je više nego solidna baza za predstojeći izborni ciklus na lokalu. Takođe, ohrabruje i to što stranke građanske opcije zajedno imaju preko deset odsto podrške Čačana, a smatram da taj procenat uz dobru kampanju i uz potiskivanje sujeta može da se popenje i na petnaest procenata.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор