петак, 19 октобар, 2018

Hoće li Beli pomutiti vodu na beogradskim izborima

Rezultati poslednjih istraživanje javnog mnenja ukazuju da se Ljubiša Preletačević Beli na teritoriji Beograda bez problema „preskače“ cenzus. Da li je Beli koristan opoziciji ili Vučiću i koliko dugo će on biti „politički faktor“ za komentarpress.net komentarišu Cvjetin Milivojević, politikolog i direktor PR agencije „Pragma“, Borko Stefanović, lider Levice Srbije, Nenad Čaluković, novinar Nedeljnika i Bratislav Jugović, bivši potpredsednik Pokreta socijalista.

 

Milivojević: Preletačevićevi birači se okreću ka Inicijativi „Ne davimo Beograd“

Preletačević je Vučiću poslužio u svrhu unižavanja kredibilnosti ostalih, pravih opozicionih kandidata na prošlim predsedničkim izborima. Ali, čini mi se da je Preletačević, oročena, potrošena priča, tim pre ako na ove izbore Beli Preletačević izađe pod vlastitim imenom Luka Maksimović. Mislim da bi dobar deo tog mlađeg biračkog tela koji politiku razume i kao priliku za zabavu i dobro zezanje, umesto ka Maksimoviću, ovaj put mogao da se okrene ka Inicijativi „Ne davimo Beograd“ ili nekim sličnim pokretima, ako se, u međuvremenu, pojave.

 

Stefanović: Bilo bi dobro da je i Beli deo jedinstvenog opozicionog bloka

Sve stranke u opoziciji pojedinačno imaju malo birača. Najvažnije je da su Preletačevićevi birači opozicioni birači. Njegovi birači su nezadovoljni sadašnjom ponudom i oni svoj glas daju čoveku koji je politički nastup doveo do apsurda. To postoji svuda u Evropi i to nije čudno. Bilo bi dobro da je i on deo jedinstvenog opozicionog fronta. Beli je za poštovanje jer je živa posledica svih naših političkih nesavršenosti i grešaka. Ipak, na kraju dana, taj protestni glas ne donosi promenu već instant ventil opravdanom gnevu. Broji se pobeda koja donosi promenu politike i loše vlasti, ostalo je nažalost samo sjajan geg.

 

Čaluković: Beli će ostati samo kao „žuti karton“ i Vučiću, i Jankoviću, i Dačiću, i Đilasu

Rejting Belog govori da politička parodija u Srbiji traje, i to ozbiljnije nego što smo očekivali, i da ćemo možda u Beogradu gledati reprizu sa predsedničkih izbora. Protivnici antistemskih snaga, a Preletačević to sigurno jeste, verovali su da će se „beli balon“ brzo izduvati i da će doživeti „sindrom“ Saše Radulovića, ali rezultati istraživanja pokazuju da je još u „političkom vazduhu“, i to izgleda visoko.
Beli bi ponovo mogao da bude izborna personifikacija bunta, pre svega mladih, ali i onih koji ne veruju političkom kremu koji danas dominira i u vlasti i u opoziciji, već traže nova lica, pa makar ga pronašli i u čoveku koji sve u javnom životu obesmišljava do te mere da čak i samu državu doživljava kao skeč.
Beli je svakako opomena celoj političkoj garnituri u Srbiji da su građani zasićeni njihovom politikom i da bi u slučaju da se pojavi neko ozbiljniji od Preletačevića svi bili u problemu. Ovako, Beli će ostati samo kao „žuti karton“ i Vučiću, i Jankoviću, i Dačiću, i Đilasu.

 

Jugović: Beli neće biti učesnik beogradskih izbora

Beli ima problem da sastavi listu. Ceo Mladenovac zna da Prilepak neće da stane na Preletačevićevu listu. Beli je u svojim redovima doživeo isto što i Janković. Tačno je da on ima birače, ali nema organizaciju. Kad birači saznaju da je Belog napustila njegova ekipa, onda će izgubiti i birače. Besmisleno je da pričamo o Ljubiši Preletačeviću Belom, zato što on neće biti učesnik beogradskih izbora.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор