среда, 23 јануар, 2019

Na Kosovu hoće da hapse Ciprasovog druga

Prištinske vlasti izdale su nalog za privođenje Miloša Stojkovića, predsednika Koalicije raseljenih lica sa KiM, zbog raspirivanja verske i nacionalne mržnje. Za ovo krivično delo Stojkovića terete na osnovu prijave lokalnog funkcionera iz Tačijeve partije Arbera Enimija, savetnika srpskog gradonačelnika u opštini Klokot. Stojković je potvrdio ovu informaciju za komentarpress.net i kako kaže obavestio je nadležne u Kancelariji za KiM.
– Srpski gradonačelnik u opštini Klokot u saradnji sa Šiptarima služi se svim sredstvima da zaustavi moju borbu za povratak Srba u kosovsko pomoravlje i povratak njihove imovine. Obavestio sam kabinet Marka Đurića i za sada nisam dobio konkretan odgovor.
Stojković je meta prištinskih vlasti zato što je prekinuo tribinu u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju na promociji knjige Atifete Jahjag u kojoj su Srbi opisivani kao silovatelji albanskih žena.
Marko Đurić na ovu temu nije odgovorio na SMS poruku. Nezvanično saznajemo da su iz Kancelarije za KiM već reagovali na ovaj problem i da očekuju da će Stojković moći mirno da se kreće na teritoriji južne srpske pokrajine.
Podsetimo, Stojković je kao lični prijatelj Aleksisa Ciprasa obzbedio Ciprasovu podršku u političkoj borbi Srba na KiM o čemu su pisali brojni mediji u Srbiji.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор