среда, 23 јануар, 2019

Ima li smisla da Marko Đurić (ne) podnese ostavku

Još uvek se ne zna ko je ubio Olivera Ivanovića, ali se nakon tragične smrti Olivera Ivanovića saznalo da važnu ulogu u svim društvenim i političkim procesima na KiM nema Marko Đurić, već grupa „kontroverznih biznismena“. Na pitanje šta bi uradili nakon ubistva Olivera Ivanovića da su umesto Marka Đurića na čelu Kancelarije za KiM za komentarpress.net odgovaraju Sanda Rašković Ivić, potpredsednik Narodne stranke, Borko Stefanović lider Levice Srbije i Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije

 

Rašković Ivić: Povlačenje s funkcije je minimum časti

Svakako bih podnela ostavku. Naime, Đurić je sa svojom „ekipom“ u kojoj su bili i „kontraverzni biznismeni“ ružio Olivera Ivanovića, a čovek je potom profesionalno likvidiran. Smatrala bih da sam s pozicije vlasti poslala lošu poruku i tako i bez htenja podstakla krvoproliće. Posle toga, povlačenje s funkcije je minimum časti. Smatram da bi na mesto šefa Kancelarije za KiM trebalo da dođe Arno Gujon. On je pokazao kako je moguće ujediniti srpski narod na KiM, kako je moguće biti plemenit, a imati čvrst stav. Njegov dolazak na čelo Kancelarije za KiM omogućio bi internacionalizaciju kosovskog problema, ali sa preimućstvom srpske strane koja bi pokazala da nije ksenofobična. Mislim da bi time relaksirali stavove kako Francuske, tako i drugih u EU. Istina, ova vlada nije zaslužila jednog Gujona u svojim redovima, ali srpski narod na KiM jeste.

Borko Stefanović: Đurić i ne vodi Kancelariju za KiM, već to čine Radojičić i Zelja

Podneo bih ostavku i to ne zato što mislim da je Đurić lično odgovoran za taj zločin, već zato što bi to bilo najmanje što se može učiniti nakon tog ubistva najviđenijeg predstavnika Srba na KiM. Time i vlast pokazuje odgovornost za resor kojim neuspešno upravlja. Đurić, kao i drugi u vlasti nisu ubili Ivanovića, ali jesu mesecima stvarali atmosferu u kojoj su Ivanovića predstavljali kao izdajnika i neprijatelja. Zato bi bilo moralno podneti ostavku, mada oni ne znaju šta je to. Đurić bi trebalo da ode jer je njegova Kancelarija podbacila u zaštiti Srba na KIM, materijalnom obezbeđenju naših ljudi, zbog javašluka, pritisaka, ucena ljudi, nesprovođenja popisa Srba i toga što im svima nisu napravili socijalne karte već se ogromna sredstva odlivaju u privatne džepove. Đurić je kriv i zato što, kako kažu mnogi Srbi na KiM, i ne vodi Kancelariju za KiM, već to čine Radojičić, Zelja i slični, dok se Đurić bavi samo dnevnicama, plaćanju našim parama za promociju na društvenim mrežama i za viku na telefon sa spikerfonom.

Stamatović: Da sam Marko Đurić podneo bih ostavku i podneo bih krivičnu prijavu protiv TV Pink

Podneo bih krivičnu prijavu protiv TV Pink, njenog direktora i odgovornog urednika zbog emitovanja pogromaškog TV spota protiv Olivera Ivanovića, jer bismo tako vrlo lako došli do prvog traga onih koji stoje iza linča na Olivera: saznali bismo ko je osmislio, ko kreirao, ko producirao, ko naručio, a ko platio emitovanje tog javnog televizijskog streljanja. Potom bih podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Srbije zbog krivičnog dela veleizdaje, odnosno kapitulacije i predaje 17 odsto teritorije Srbije NATO okupatorima. A onda bih, da sam Marko Đurić, podneo ostavku na ovu i sve druge javne funkcije i tako spasio sebe sasvim izvesne lustracije, a moguće je i suđenja, kad konačno ova izdajnička diktatorska klika bude srušena.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор