среда, 23 јануар, 2019

O koaliciji koju treba „čuvati kao oči u glavi“

U razgovoru za komentarpress.net potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić je rekla da koaliciju koja je podržala Đilasa na beogradskim izborima treba čuvati kao oči u glavi. Da li ova koalicija ima perspektivu i da li ova koalicija ima potencijal da okupi celu opoziciju za komentarpress.net komentarišu Borko Stefanović, lider Levice Srbije i Vladan Glišić, bivši visoki funkcioner Dveri i lider Narodne mreže.

 

Stefanović: Neće dobro proći svako ko nije s nama

Svakako je neophodno sačuvati i proširiti opoziciono okupljanje sa izbora u Beogradu. Potebno je napraviti čvršći savez od koalicije. One snage koje ne budu zajedno sa nama neće dobro proći na izborima pod ovim užasnim uslovima.
U situaciji kada vlast davi ovu zemlju i ukida sve slobode, kad izmišljaju još jednu rekonstrukciju da zamažu oči pred kolapsom životnog standarda i praznim novčanicima građana dok su njihovi prepuni, misliti da građani žele naše ideološke i lične razlike je besmisleno. Ne shvatiti poruku sa Beogradskih izbora je put ka političkoj sudbini Vuka Draškovića.

 

Glišić: Bliži mi je Šapić od Đilasa

Pre ujedinjenja opozicije treba utvrditi oko čega se ujedinjujemo. Kakav nam je stav o KiM ili NATO? Ako postoji saglasnost onda je ujedinjenje dobro. S druge strane Srbiji nije potrebna frontovska podela i atmosfera građanskog rata u kojoj su vlast i opozicija smrtni neprijatelji. Zato mi je Šapicev stav blizi

Može Vam se dopasti

Оставите одговор