среда, 23 јануар, 2019

Konkurisala za direktora i ostala bez posla

Specijalni pedagog Danijela Ikanović, majka troje dece, ostala je bez posla u Centru za socijalni rad u Svilajncu nakon što je konkurisala za direktora.

– Bila sam zaposlena šest punih godina na neodređeno vreme u Centru za soc.rad „Svilajnac“ u Svilajncu. Početkom aprila ove godine mi je prestao radni odnos kao tehnološki višak. Otkaz sam dobila od strane v.d.direktorke Gorice Gajić – kaže za komentarpress.net Danijela Ikanović i dodaje da je bez posla ostala po nalogu predsednika opštine Predraga Milanovića.

Danijela Ikanović tvrdi da joj je V.D Direktorka Gorica Gajić kazala da dobija otkaz zato što je bez znanja opštinskog rukovodstva konkurisala na direktorsku poziciju u CSR-u.

– Predsednik opštine je preko svojih saradnika poništio konkurs bez zakonskih osnova i po njegovom nalogu je doneta odluka u lokalnom parlamentu da se moja plata preusmerava na dnevne troškove Centra za soc. rad, tako da ja ostajem bez radnog mesta – kaže Danijela Ikanović i ističe da nije član nijedne političke partije i da iza nje stoji samo iskustvo, struka, znanje i sposobnosti sto je, kako kaže, svakodnevno potvrđivala svojim radom na poslu.

– Ja sigurno ne odgovaram predsedniku opštine na poziciji direktora, jer ne bi mogao da kupuje političke glasove od ljudi koji su u stanju socijalne potrebe, što i ovog trenutka čini sa V.D. direktorkom Goricom Gajic, narodnom poslanicom – tvrdi Ikanović.

V.D. direktora Gorica Gajić u izjavi za komentarpress.net kaže da je Danijela Ikanović bila dobar radnik i da je bez posla ostala odlukom lokalnog parlamenta.

–  Valjda je revizija našla da se iz opštinskog budžeta nezakonito finansira njena plata, pa su je ukinuli i zbog toga je dobila otkaz – rekla je Gajić koja je ujedno i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i zaključuje da je Danijela bila na poslu ozbiljna i odgovorna.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор