Posted on

Za Prvi maj u Grčkoj na protestima u organizaciji sindikata PAME u devetnaest gradova i na tri mesta u Atini bilo je prisutno više od pola miliona ljudi. Na centralnom događaju bilo je ukupno tri govornika od kojih je jedan iz Srbije, a to je Željko Veselinović iz sindikata Sloga.

– Protest je proteka mirno.Ja sam bio jedan od ukupno 3 govornika. Nakon toga kolona je krenula prema ambasadi SAD gde je protest i završen – rekao je u izjavi za komentarpress.net Željko Veselinović.
Na pitanje, zašto se skup završio ispred ambasade SAD, Veselinović kaže da su Grci hteli da iskažu svoje neslaganje zbog „američkog bombardovanja Sirije“.
Upitan da prokomentariše prisustvo ministra Đorđevića na „protestu“ koju su u Beogradu organizovali sindikati Nezavisnost i SSSS Želko Veselinović je za komentarpress.net rekao da ministru Đorđeviću tamo nije mesto kao ni predsedniku Unije poslodavaca Milošu Neneziću.
– Oni su sinonim protiv koga se se sindikati bore,a njihovo prisustvo iritira i radnike i studente tako da su ta dva sindikata i Đorđević zasluzili fijasko. Nije mi jasno šta je tamo tražio predsednik Unije poslodavaca koji je poznat po otpuštanju sindikalaca – zaključio je Željko Veselinović iz sindikata Sloga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *