Posted on

Saobraćajni policajac Ilija Maksimović je tokom sabora trubača u Guči prošle godine zaustavio bliskog rođaka komandira saobraćajne policije u Čačku Borka Lazovića i proverom droga testa pokazao da ima kanabis. Od tada ovaj saobraćajni policajac, koji je više puta nagrađivan zbog odličnih rezultata je degradiran i premešten na uviđaje.

Nekadašnji koministar policije Božo Prelević u kratkoj izjavi za komentarpress.net u ironičnom tonu kaže da časnog policajca Maksimovića nije trebalo premestiti na lošiju poziciju, već je trebalo da ga izbace iz službe.

– Mislim da su policajca Maksimovića morali da ostave bez posla. Svaki policajac treba da zna u kakvoj zemlji živi. Pošto je Maksimović bio pošten, pošto je savesno obavljao svoj posao, on se pokazao kao neobavešten. Časne policajce poput Maksimovića što pre treba oterati s posla, zato što će oni onda shvatiti da treba da rade nešto korisno. A najbolje im je da čuvaju ovce u Australiji, upravo zato što je Australija veoma daleko od Srbije – rekao je za komentarpress.net Božo Prelević.

Slučaj saobraćajnog policajca Ilije Maksimovića nije hteo da komentariše ni načelnik saobraćajne policije u Čačku Radoslav Bošković, ni načelnik policijske uprave u Čačku Draško Darijević.

Ilija Maksimović nije želeo da daje izjavu za medije. Rekao je da postoje nadležne službe za odnose sa javnošću i da on „ne može ništa da komentariše“. Ipak, nije demantovao navode o svom slučaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *