среда, 23 јануар, 2019

Hrvatska rampa za Vulina bezuspešan pokušaj da se ne govori o osetljivim temama

Većina građana Srbije, tačnije 34 odsto, smatra da je zabrana ulaska ministra Aleksandra Vulina u Republiku Hrvatsku bezuspešan pokušaj Vlade Hrvatske da se ne govori o osetljivim temama. To pokazuje najnovije istraživanje afencije „Faktor Plus“.
Nešto manje od trećine građana, odnosno 30 odsto, veruje da je „lična netrpeljivost hrvatskih vlasti prema Vulinu“ razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku, dok 14 odsto smatra da je to „formalna reakcija bez loše namere“. Devet odsto građana misli da je to „adekvatna mera“ i isto toliko smatra da je to „opasna diplmatska akcija“. Samo 4 odsto građana misli da zabrana ulaska ministra Vulina u Hrvatsku znači „mera koja će utišati Vulina i ostale zvaničnike Vlade Srbije“.
Direktor agencije Faktro plus kaže da ga ovi rezultati uopšte ne iznenađuju, zato što je Vulin „branio državne interese“.
– Ministar Vulin je već duži period „branio državne interese“. Zajedno s njim u tome je prednjačio i Ivica Dačić – rekao je Pejić.
Građani su se u istraživanju agencije „Faktor Plus“ izjašnjavali na pitanje, šta bi trebalo Vlada Srbije da uradi u u krizi sa Hrvatskom. Najveći broj građana, gotovo 44 odsto se izjasnilo da Vlada Srbije treba da „izbegava odgovor, bez obzira na hrvatske provokacije i pretnje“, dok 26 odsto građana snatra da srpske vlasti treba da „odgovore istom merom, možda čak i jače“. Samo 16 odsto misli da Srbija treba „da ima pomirljiviji ton“ i 14 odsto veruje da je najbolje da Vlada Srbije „stalno podseća EU i SAD na neosnovanost hrvatskih optužbi i izbegava dalje sukobe i zaoštravanje krize.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор