Posted on

Osim jednog odbornika iz SNS u Čačku se isčlanio i veoma ugledan advokat Ivan Ćalović. Kriza u skupštinskoj većini je na pomolu, obzirom da se još dva odbornika dvoume da napuste naprednjake.
Građani, a i mnogi naprednjaci vrše pritisak na Ćalovića da osnuje svoju političku organizaciju i da bude lider opozicije u gradu kraj Morave. U njegovom najbližem okruženju kažu da će Ćalović biti gradonačelnik Čačka ili vođa opozicije.
Vladimir Nikitović, dopisnik Slobodne Evrope iz Čačka za komentarpress.net kaže da bi Ivan Ćalović bio ozbiljan politički faktor na lokalnom nivou i da se može verovati da ima veći potencijal od Dveri Boška Obradovića.
– Opcija koju bi predvodio Ivan Ćalović bi mogla da računa na ozbiljan deo birača. Sa dobrim ljudima i sa jasno profilisanom politikom koju želi da ponudi građanima on ima dobru perspektivu, možda čak i veću nego Dveri – kaže Nikitović.
Iako SNS u Čačku ima dva poverenika, strankom u potpunosti upravlja predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović. Uprkos činjenici da je na čelu trofejnog kluba, Čačani Mijailovića doživljavaju kao auto-limara koji je na neobjašnjiv način stekao ogromn kapital. Mnogi smatraju da je on uzrok svih kriza unutar SNS u Čačaku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *