петак, 19 јул, 2019

Analitičari: Šapić je treći pol u opoziciji

Formiranjem svoje patriotske stranke SPAS Šapić je postao treći politički pol opozicije. Prvi je Đilas, drugi je Janković i treći je Šapić, ocenjuju za komentarpress.net Nenad Čaluković, novinar Nedeljnika i Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus.
– Ako ne bude pravio greške kao Saša Radulović ili Saša Janković moguće je da se Šapić nametne kao ozbiljna alternativa. Kad to kažem mislim da on može da bude alternativa i opoziciji i vlastima. Za njega je mnogo bolje što organizuje stranku, nego politički pokret, koji se u Srbiji pokazao kao loš politički obrazac. Odrednica „patriotski“ ukazuje da će Šapić pokušati da zahvati jedan deo desnog biračkog tela – prognozira Čaluković.
Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnenja Faktor plus, u svojoj izjavi za komentarpress.net ocenjuje da je Šapić treći pol u opoziciji i kaže da je za minimum uspeha potrebno da Šapić pokaže ideje, stav, hrabrost i ljude, pogotovu oko ključnih pitanja za Srbiju.
– Činjenica da je SNS toliko dominantna svakako može da obeshrabri druge stranke, ali isto tako mnoge u tome vide svoju šansu. Pre svega koristeći sve slabosti ostalih opozicionih partija, ali i nadajući se slabljenju vladajuće stranke – kaže Pejić i dodaje da stranka Aleksandra Šapića očigledno ima nadu i energiju.
-Možemo reći da je SPAS nova stranka, ali sa predsednikom koji je na političkoj sceni gotovo deset godina. Ako želi minimum uspeha moraće da pokaže ideju, stav, hrabrost i ljude, što trenutno mnogima nedostaje, pogotovo oko ključnih pitanja za Srbiju – zaključuje Pejić.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор