петак, 19 јул, 2019

Jugović: Dverjani više veruju Vučiću nego Đilasu

Na sednici GO Dveri održanoj u Čačku doneta je odluka da Dveri na čelu s Boškom Obradovićem budu osnivači Saveza za Srbiju. Više izvora iz Dveri potvrdilo je za komentarpress.net da Boško Obradović nije imao podršku većine od ukupnog broja članova GO Dveri što mu je po statutu neophodno za odluke koje se odnose na sklapanje saveza i koalicija.
Obradoviću je bilo potrebno najmanje 62 glasa da bi imao ovlašćenje da s Đilasom i ostalim partnerima osniva Savez za Srbiju. Ipak, Obradović je imao većinu od 58 glasova, obzirom da jedan deo članova nije došao na sednicu GO Dveri koja se juče održala u Čačku. Po statutu partije Boška Obradovića za saveze i koalicije neophodno je da odluku verifikuje najmanje 62 člana glavnog odbora, što predstavlja većinu od ukupnog broja članova ovog tela.
Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović u svojoj kratkoj izjavi za komentarpress.net kaže da mu je nakon sednice GO Dveri nekoliko desetina članova i simpatizera Dveri poručilo da više veruju Vučiću nego Đilasu.
– Zvalo me je nekoliko desetina ljudi koji imaju pravo glasa u Dverima i kažu mi da su sve moje kritike poslednjih nekoliko godina na račun Boška Obradovića bile smislene i da mi se ne može osporiti, kada kažem da je Obradović sebičan i da misli samo o sopstvenom interesu. Dverjani mi kažu da više veruju Vučiću, nego Đilasu i da su to svojim glasovima pokazali na sednici glavnog odbora – rekao je Jugović i dodaje lideri opozicije hoće u politički brak s tajkunima, ali narod to neće dozvoliti.

Može Vam se dopasti

Оставите одговор