Posted on

Zabrana ulaska francusko-srpskog humanitarca Arno Gujona na teritoriju Kosova i Metohije je vest koja je danas na svim naslovnicama. Ovaj grubi „faul“ prištinskih vlasti za komentarpress.net komentarišu Sanda Rašković Ivić, potpredsednik NS i opozicioni narodni poslanik i Mihailo Medenica, novinar i kolumnista.

 

Rašković Ivić: Prištini smeta i humanitarni rad

Prištinske vlasti iskazuju nervozu i netrpeljivost prema svemu što bi moglo da ih podseti na Srbe i Srbiju. U ovom slučaju to je Arno Gujon, francuski državljanin i dobrotvor. Čak im smeta i humanitarni rad jednog Francuza usmeren prema srpskoj deci u enklavama. Bez obzira na činjenicu da se gospodin Gujon bavi isključivo humanitarnim radom, pa je ponašanje Prištine tim sramnije, smatram i dalje da bi Gujon bio odličan na čelu Kancalarije za KiM.

 

Medenica: Gujon je priveden zato što je brat Srbin

Jedini greh Arno Gujona je što pomaže opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Prištinska strana ne zna šta će od besa, pa udaraju na sve što ima prizvuk srpskog. Gujona su priveli samo zato što je brat Srbin po duši. To ne mogu Albanski teroristi da mu oporoste. To je jedini njegov greh i blagosloven bio zbog tog greha za sva vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *