Posted on

General u penziji i dugogodišnji kritičar vladajućih struktura Sreto Malinović u svojoj izjavi za komentarpress.net je pohvalio odluku šefa države Aleksandra Vučića da načelnik Generalštaba bude general Milan Mojsilović.

– Kada je 2012. pomeren sa dužnosti komandanta kopnene Vojske rekao sam mu da to ne treba da shvata treagično, jer će mu dužnost na koju ide, a on je išao u Brisel za vojnog predstavnika u NATO, omogućiti da malo predahne od vojničkog života i da se pratktično vrati kao najkvalifikovaniji kandidat za načelnika Generalštaba, što on jeste postao posle dugovečnog Dikovića – kaže u izjavi za komentarpress.net general u penziji Sreto Malinović i ocenjuje da se general Milan Mojsilović do sada pokazao kao dobar oficir i da nije greška što je postavljen za načelnika Generalštaba.

Podsetimo, Milan Mojsilović postavljen je na mesto pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane rešenjem Vlade u junu ove godine. Pre toga od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu. Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *