Posted on

Aktuelna opozicija je ujedinjena u ideji da će dolaskom na vlast sprovesti lustraciju. Na spisku za lustraciju se ne nalaze samo ljudi na vrhu vlasti. Ima ih u skoro svim opštinskim i gradskim sredinama. Goran Vesić, Bogdan Laban iz Subotice. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, direktor MB Namenska Lučani Radoš Milovanović, pa i direktor čačanske bolnice Rade Milošević su na spisku za lustraciju, saznaje komentarpress.net.Na ovom spisku su i poverenici SNS u Čačku kao i građevinski inspektor Igor Krivokapić.

Povodom ovih saznanja Milun Todorović nije odgovarao na SMS poruke, dok je dr Milošević kratko odgovorio da nema komentar.

Bivši predsednik DS Bojan Pajtić u svojoj kratkoj izjavi za komentarpress.net kaže da je lustracija neophodna da bi kao društvo ozdravili.

– Mi danas imamo problem, zato što nije sprovedena lustracija, nakon petog oktobra. Lustracija mora biti jedan od prioriteta, nakon pada ovog režima, ako mislimo da Srbija postane zdravo društvo u kome postoji vladavina prava – rekao je Pajtić.

Podsetimo, građani Srbije su posle petog oktobra očekivali da će demokratska vlast sprovesti lustraciju, a najveći zagovornik lustracije bio je Nenad Čanak, sadašnji satelit aktuelnog režima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *