Posted on

Građanski protest protiv aktuelne vlasti, pod sloganom „Jedan od pet miliona“ su zakazani i u Čačku u petak u 18h. Kao jedan od organizatora protesta novinarima se predstavio Radiša Ćeriman, student BU iz Čačka. U kratkom razgovoru gospodin Ćeriman je za komentarpress.net potvrdio da je jedan od organizatora i da je protest građanski, uprkos tome što je on član jedne partije, ali neće javno da se izjasni u kojoj političkoj organizaciji je učlanjen.

Na pitanje da li postoje konkretni zahtevi, Radiša Ćeriman kaže da su zahtevi isti kao i na beogradskim protestima.
– Zahtevi protesta su isti kao i u Beogradu. Stop nasilju, RTS da bolje izveštava -rekao je Ćeriman.
Na pitanje da li postoje zahtevi koji se odnose isključivo na probleme u Čačaku, Ćeriman kaže da će na tu temu razgovarati sa ostalim organizatorima ne želeći da navodi njihova imena.

– Da li ima nasilja u Čačku? Svakako da ima političkog nasilja u Čačku. Dovoljno je da pogledate saopštenja SNS-a i Pokreta socijalista. Nema potrebe da navodim primere. Pročitajte saopštenja SNS-a i to je to – ocenio je Ćeriman.
Ćeriman je pohvalio medijsku scenu u Čačku i prokomentarisao da je ona svakako bolja nego na republičkom nivou.
– Zahtev protesta je da republički mediji izveštavaju kao mediji u Čačku – zaključio je Ćeriman.

Podsetimo, od osmog decembra svake subote u Beogradu se organizuju protesti protiv aktuelne vlasti. U poslednje dve nedelje protesti su se proširili i u nekoliko gradova među kojima su Kragujevac i Niš. Najavljeni su u Novom Sadu i u Čačku.

 

Ćeriman bio član SNS

Ćeriman je potvrdio da je bio član SNS, ali da je i sada aktivan u nekoj političkoj organizaciji.
-Ja sam član jedne političke organizacije, ali kakve to veze ima sa protestima. Zašto je to bitno – kaže Ćeriman i dodaje da se to može proveriti i da nije njegov posao da odgovara na takva pitanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *