Posted on

Kao organizatori protesta 1 od 5 miliona u Beogradu i pojedinim gradskim i opštinskim sredinama uglavnom se pojavljuju studenti. U Gornjem Milanovcu organizator protesta je taksista Borjan Gavrilović. Protesti u Gornjem Milanovcu su iznenadili i vlast i opoziciju, obzirom da u lokalnom parlamentu ove opštine SNS i SPS imaju ogromnu većinu. Milanovčani kažu da od 49 odbornika koliko broji lokalni parlament postoje samo dva koja su ljuta opozicija. Oni predstavljaju grupu građana „Mladi Milanovca“.

Taksista Borjan Gavrilović ne pripada nijednoj političkoj opcoji niti je ikada bio član bilo koje stranke. On kaže da je sve počelo kada je na društvenim mrežama pozvao građane da izađu na ulicu.

– Neću da moja deca odu iz ove zemlje. To je razlog zbog kojeg sam pozvao ljude preko društvenih mreža da se pridruže protestu 1 od 5 miliona – kaže Borjan Gavrilović i dodaje da proteste organizuju subotom da bi na RTS izvestio da se protesti pored Beograda i još nekoliko gradova događaju i u Gornjem Milanovcu.
Borjan tvrdi da je na prvom protestu bilo oko 100 ljudi, a na drugom je bilo četiri puta više. On ocenjuje da su protesti za sada uspešni.

Građani kažu da su ovi protesti iznenadili i vlast i opoziciju. Vlastu su iznenadili negativno, a opoziciju pozitivno -zaključio je Borjan Gavrilović.

 

MMA borac i „Mladi Milanovca“ pomažu proteste

Na protestima u Gornjem Milanovcu Borjanu Gavriloviću pomaže poznati bokser i MMA borac Dragutin Milošević – Beli.
– Beli je doneo nekoliko transparenata, a i „Mladi Milanovca“ koji su jedina opozicija u lokalnoj skupštini pozivaju svoje pristalice da dođu na proteste – kaže Gavrilović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *