Posted on

Nekadašnji koministar policije u prelaznoj Vladi nakon pada Miloševićevog režima Božo Prelević u svojoj izjavi za komentarpress.net kaže da lustraciju kao zahtev sa protesta #1 od 5 miliona može da sprovede Vučić obzirom da on ima apsolutnu vlast.
– On to može, ali neće – dodaje Prelević i ocenjuje da je za poštenu Srbiju lustracija uvek moguća, a za žrtve lustracije ona je uvek nemoguća.
– Mislim da je lustracija neophodna da bi napravili jedno čvrsto polje odakle Srbija može da krene napred. Mi se stalno saplićemo sa kojekakvim kadrovima službi bezbednosti, sa kojekakvim kadrovima koji su ili ucenjeni ili su svoj profesionalni angažman podredili potčinjavanju – rekao je Prelević.
On dalje navodi da najveći propust Zorana Đinđića upravo to što je prihvatio uveravanja da bi sprovođenje lustracije sukobilo Srbiju.
– Oni koji su pobeđeni 5. oktobra sada imaju za savetnike upravo one ljude koji su Đinđića savetovali da ne sprovede lustraciju – zaključuje Prelević.
Visoka funkcionerka Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže da lustraciju treba primeniti na svima koji su se dokazano ogrešili o zakone i Ustav Srbije.
– Ne radi se ni o kakvom osvetnučkom pohodu, jer će se Zakon o lustraciji primenjivati na sve. To će biti i ozbiljno upozorenje onima koji na vlast dolaze da paze šta rade, jer svi su pod udarom zakona – rekla je Rašković Ivić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *