Posted on

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prema izvorima iz njegovog okruženja, ima zvanje magistra nauka koje je stekao pre nego što je postao zaštitno lice čačanskih naprednjaka. Zanimljivo je da on skriva od javnosti da je magistar nauka, a isti izvori tvrde da se „potrudio“ da njegov magistarski rad nestane iz biblioteke fakulteta na kojem je stekao ovo zvanje u momentu kada je kako ovi izvori tvrde „krenula hajka“ na ministra Sinišu Malog.

Predstavnici opozicionih snaga u Čačku kažu da nikad nisu čuli da je Todorović stegao zvanje magistra nauka, ali jedan deo njih nije iznenađen da on skriva svoju titulu od javnosti, obzirom, kako kažu, Todorović ima veliku dozu straha od opozicije.

Doktor Aleksandar Radojević, prvi čovek Jeremićeve Narodne stranke u Čačku, kratko je prokomentarisao za komentarpress.net da nikad nije čuo da je Todorović stekao zvanje magistra nauka, dok ugledni advokat Ivan Ćalović, koji nesumnjivo ima najveću podršku opoziciono orijentisanih birača kaže da nije čuo da je Todorović magistar nauka, ali i da to ne treba da skriva, ako je ovo zvanje časno i pošteno stekao.

– Nisam znao da je gradonačelnik Čačka magistar nauka. To je titula kojom čovek treba da se ponosi. Čim je skriva od javnosti, opravdano je sumnjati da je ovo zvanje stekao, najbalaže rečeno, neakademskim ponašenjem – rekao je Ćalović u svojoj izjavi za komentarpress.net.

Milan Draškić, član predsedništva Nove Srbije kaže da je jako iznenadjen saznanjem da aktuelni čačanski gradonačelnik poseduje magistarsku titulu.

– Velika je nepoznanica zbog čega se o ovome ćuti i zašto šira javnost nije upoznata sa eventualnim Todorovićevim doprinosom razvoju naše naučne misli, jer to bi svakako morala biti značajna referenca u njegovoj biografiji – zaključuje Draškić.

Gradonačelnik Čačaka Milun Todorović nije odgovorio na pitanje novinara sms porukom da prokomentariše ove navode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *