Posted on
Asocijacija malinara Srbije je na pola koraka do odluke da učestvuje u izbornoj trci na predstojećim izborima. Za svog najbližeg partnera izabrali su veoma popularan pokret „Tri plus“ koji se afirmisao u borbi za veća prava za porodice sa troje i više dece.
– Mi smo doneli odluku da treba tražiti svoja prava u Skupštini Republike Srbije i boriti se i učestvovati u poboljšanju  položaja poljoprivrednih proizvođača. U konkretnim razgovorima smo sa Uduženjem „Tri plus“. Očekujemo podršku višedetnih porodica i časnih srpskih domaćna, a to bi značilo da očekujemo respektabilan rezultat – rekao je u svojoj kratkoj izjavi za komentarpress.net Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.
Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta „Tri plus“ kaže da je sasvim izvesno da će učestvovati na izborima i da će prihvatiti poziv „malinara“.
– Ideja o predstavnicima u Skupštini Republike Srbije koji bi se izborili za  prava višedetnih porodica potekla je iz predloga jedne majke četvoro dece u trenutku kada smo kao udruženje građana  četiri meseca bezuspešno tražili odgovor na pitanje kada će stići besplatne knjige za trećerođenu i četvrtorođenu decu u porodici. Kako su u ministarstvu prosvete ostali nemi na naše pozive i dopise odlučili smo da potražimo nekoga ko ce postaviti poslaničko pitanje što nam je opet postalo nemoguća misija. Opozicija bojkotuje rad parlament, a poslanici vladajuće koalicije neće da se zameraju svom ministru – kaže Gavrilović i dodaje da ima 250 000 mama i tata sa troje i više dece.
Mame i tate sa troje i više dece neće dozvoliti da neko drugi odlučuje o njima. Idemo u Skupštinu Republike Srbije odlukom građana na birčkim mestima širom Srbije – zaključuje Gavrilović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *