субота, 21 јул, 2018

Naprednjaci u Čačku prave novi pokret

Osim jednog odbornika iz SNS u Čačku se isčlanio i veoma ugledan advokat Ivan Ćalović. Kriza u skupštinskoj većini je na pomolu, obzirom da se još dva odbornika dvoume da napuste naprednjake.
Građani, a i mnogi naprednjaci vrše pritisak na Ćalovića da osnuje svoju političku organizaciju i da bude lider opozicije u gradu kraj Morave. U njegovom najbližem okruženju kažu da će Ćalović biti gradonačelnik Čačka ili vođa opozicije.
Vladimir Nikitović, dopisnik Slobodne Evrope iz Čačka za komentarpress.net kaže da bi Ivan Ćalović bio ozbiljan politički faktor na lokalnom nivou i da se može verovati da ima veći potencijal od Dveri Boška Obradovića.
– Opcija koju bi predvodio Ivan Ćalović bi mogla da računa na ozbiljan deo birača. Sa dobrim ljudima i sa jasno profilisanom politikom koju želi da ponudi građanima on ima dobru perspektivu, možda čak i veću nego Dveri – kaže Nikitović.
Iako SNS u Čačku ima dva poverenika, strankom u potpunosti upravlja predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović. Uprkos činjenici da je na čelu trofejnog kluba, Čačani Mijailovića doživljavaju kao auto-limara koji je na neobjašnjiv način stekao ogromn kapital. Mnogi smatraju da je on uzrok svih kriza unutar SNS u Čačaku.

Stojković: Raseljeni sa KiM nisu bezbedni ni u Beogradu

Predsednik Koalicije raseljenih lica sa KiM Miloš Stojković dobio je na društvenim mrežama pretnje od izvesnog Fadila govornom porukom. Osoba koja mu je pretila koristeći i albanski i srpski jezik Stojkoviću je poručila da nije bezbedan ni u Beogradu.
U svojoj izjavi za komentarpress.net Miloš Stojković kaže da su razgovori Beograda i Prištine postali besmisleni i da ih treba prekinuti.
– Razgovori Beograda i Prištine više nemaju nikakav smisao. Sa zločincima se ne može pregovarati o miru i stabilnosti. Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije nisu više bezbedni ni u Beogradu – zaključio je Stojković.

U Koaliciji raseljenih lica sa KiM kažu da je Stojkoviću pretio albanski terorista koji je ubijao Srbe na Košarama i da je Stojković permanentno izložen pretnjama i pritisku.

Stamatovićevi Zlatiborci u julu kampuju ispred Vlade

Drugog jula Zlatiborci na čelu sa Milanom Stamatovićem odlaze na kampovanje ispred Vlade Republike Srbije. Zlatiborci kažu da su se na ovaj korak odlučili nakon upućenih pisama premjerki Brnabić i ministarki Mihajlović na koja nisu dobili odgovore.
– Niko nije hteo da razgovara sa nama o prostornom planu. Zlatibor hoće da otmu Zlatiborcima. Na to nećemo pristati – kaže jedan od bliskih Stamatovićevih saradnika.
Stamatovićeve pristalice tvrde da su primorani da protestom izraze svoje nezadovoljstvo i da će ostati u Beogradu dokle god neko ne porazgovara sa njima i u dogovoru ne reše ovo pitanje.
Pojedini izvori tvrde da je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović spreman da štrajkuje glađu.

Jugović: Jeremić je u Čačku persona non grata

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Čačanin Bratislav Jugović je u svojoj kretkoj izjavi za komentarpress.net rekao da je Vuk Jeremić od juče u svom Čačku postao persona non grata zbog, kako ocenjuje, nekorektnog odnosa Čačanina Vuka Jeremića prema Čačaninu Zoranu Drobnjaku.
– Nekorektnim odnosom Čačanina Vuka Jeremića prema Čačanu Zoranu Drobnjaku lider Narodne stranke je sebi pucao u zdravu nogu. Tamo gde je imao najveći glasački potencijal Vuk Jeremić će imati rejting na nivou statističke greške rekao je Jugović i dodaje da ni „čačanska dijaspora u Beogradu“ neće Jeremiću oporostiti laž da je Zoran Drobnjak pravosnažno osuđen.
Jugović ocenjuje da je za Čačane Zoran Drobnjak u svim vremenima bio ljudina i da će Vuk Jeremić u Čačku doživeti sudbinu Boška Obradovića.
– Drobnjak će za Čačane u svim vremenima biti ljudina, a Vuk Jeremić će u Čačku vrlo brzo doživeti sudbinu Boška Obradovića, a to znači da će Jeremić imati samo dva glasa u svojoj Ježevici kod Čačka. Jednostavno rečeno, Jeremić je u svom Čačku od juče postao persona non grata – zaključuje Jugović.
Podsetimo, Vuk Jeremić je u svom saopštenju reagujuće na ocenu predsednika Aledsandra Vučića da lider Narodne stranke vodi bandu lopova rekao da je u Vučićevom društvu direktor Zoran Drobnjak koji je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora.
Uvidom u sudske spise može se utvrditi da Zoran Drobnjak nema pravosnažnu presudu.

Za gradonačelnika Čačka Đilas (ni)je tajkun i (ni)je fašista

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović nije hteo da odgovori na pitanje da li je Dragan Đilas tajkun i da li je Dragan Đilas fašista? Todorović je član predsedništva SNS.
U kratkoj izjavi za komentarpress.net Vladimir Nikitović, dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Čačka kaže da je pametno što se Todorović ne izjašnjava o Đilasu.
– Pametno je što se gradonačelnik Čačka ne izjašnjava o takvim kvalifikacijama o Đilasu. Takva vrsta kvalifikacija o Đilasu je bespredmetna, jer Đilas niti je tajkun, niti je fašista. Dragan Đilas nije tajkun, jer je najveći deo svog kapitala stekao u inostranstvu za vreme režima Slobodana Miloševića, a tvrdnje da je fašista su toliko besmislene da ih je nepristojno komentarisati – rekao je Nikitović i dodaje da veruje da među čačanskim naprednjacima ima i onih koji misle kao vrh stranke.

Hrvatska rampa za Vulina bezuspešan pokušaj da se ne govori o osetljivim temama

Većina građana Srbije, tačnije 34 odsto, smatra da je zabrana ulaska ministra Aleksandra Vulina u Republiku Hrvatsku bezuspešan pokušaj Vlade Hrvatske da se ne govori o osetljivim temama. To pokazuje najnovije istraživanje afencije „Faktor Plus“.
Nešto manje od trećine građana, odnosno 30 odsto, veruje da je „lična netrpeljivost hrvatskih vlasti prema Vulinu“ razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku, dok 14 odsto smatra da je to „formalna reakcija bez loše namere“. Devet odsto građana misli da je to „adekvatna mera“ i isto toliko smatra da je to „opasna diplmatska akcija“. Samo 4 odsto građana misli da zabrana ulaska ministra Vulina u Hrvatsku znači „mera koja će utišati Vulina i ostale zvaničnike Vlade Srbije“.
Direktor agencije Faktro plus kaže da ga ovi rezultati uopšte ne iznenađuju, zato što je Vulin „branio državne interese“.
– Ministar Vulin je već duži period „branio državne interese“. Zajedno s njim u tome je prednjačio i Ivica Dačić – rekao je Pejić.
Građani su se u istraživanju agencije „Faktor Plus“ izjašnjavali na pitanje, šta bi trebalo Vlada Srbije da uradi u u krizi sa Hrvatskom. Najveći broj građana, gotovo 44 odsto se izjasnilo da Vlada Srbije treba da „izbegava odgovor, bez obzira na hrvatske provokacije i pretnje“, dok 26 odsto građana snatra da srpske vlasti treba da „odgovore istom merom, možda čak i jače“. Samo 16 odsto misli da Srbija treba „da ima pomirljiviji ton“ i 14 odsto veruje da je najbolje da Vlada Srbije „stalno podseća EU i SAD na neosnovanost hrvatskih optužbi i izbegava dalje sukobe i zaoštravanje krize.

Prelević: Pošteni policajci da čuvaju ovce u Australiji

Saobraćajni policajac Ilija Maksimović je tokom sabora trubača u Guči prošle godine zaustavio bliskog rođaka komandira saobraćajne policije u Čačku Borka Lazovića i proverom droga testa pokazao da ima kanabis. Od tada ovaj saobraćajni policajac, koji je više puta nagrađivan zbog odličnih rezultata je degradiran i premešten na uviđaje.

Nekadašnji koministar policije Božo Prelević u kratkoj izjavi za komentarpress.net u ironičnom tonu kaže da časnog policajca Maksimovića nije trebalo premestiti na lošiju poziciju, već je trebalo da ga izbace iz službe.

– Mislim da su policajca Maksimovića morali da ostave bez posla. Svaki policajac treba da zna u kakvoj zemlji živi. Pošto je Maksimović bio pošten, pošto je savesno obavljao svoj posao, on se pokazao kao neobavešten. Časne policajce poput Maksimovića što pre treba oterati s posla, zato što će oni onda shvatiti da treba da rade nešto korisno. A najbolje im je da čuvaju ovce u Australiji, upravo zato što je Australija veoma daleko od Srbije – rekao je za komentarpress.net Božo Prelević.

Slučaj saobraćajnog policajca Ilije Maksimovića nije hteo da komentariše ni načelnik saobraćajne policije u Čačku Radoslav Bošković, ni načelnik policijske uprave u Čačku Draško Darijević.

Ilija Maksimović nije želeo da daje izjavu za medije. Rekao je da postoje nadležne službe za odnose sa javnošću i da on „ne može ništa da komentariše“. Ipak, nije demantovao navode o svom slučaju.

U Grčkoj na protestu pola miliona ljudi – Srbija imala govornika

Za Prvi maj u Grčkoj na protestima u organizaciji sindikata PAME u devetnaest gradova i na tri mesta u Atini bilo je prisutno više od pola miliona ljudi. Na centralnom događaju bilo je ukupno tri govornika od kojih je jedan iz Srbije, a to je Željko Veselinović iz sindikata Sloga.

– Protest je proteka mirno.Ja sam bio jedan od ukupno 3 govornika. Nakon toga kolona je krenula prema ambasadi SAD gde je protest i završen – rekao je u izjavi za komentarpress.net Željko Veselinović.
Na pitanje, zašto se skup završio ispred ambasade SAD, Veselinović kaže da su Grci hteli da iskažu svoje neslaganje zbog „američkog bombardovanja Sirije“.
Upitan da prokomentariše prisustvo ministra Đorđevića na „protestu“ koju su u Beogradu organizovali sindikati Nezavisnost i SSSS Želko Veselinović je za komentarpress.net rekao da ministru Đorđeviću tamo nije mesto kao ni predsedniku Unije poslodavaca Milošu Neneziću.
– Oni su sinonim protiv koga se se sindikati bore,a njihovo prisustvo iritira i radnike i studente tako da su ta dva sindikata i Đorđević zasluzili fijasko. Nije mi jasno šta je tamo tražio predsednik Unije poslodavaca koji je poznat po otpuštanju sindikalaca – zaključio je Željko Veselinović iz sindikata Sloga.

Konkurisala za direktora i ostala bez posla

Specijalni pedagog Danijela Ikanović, majka troje dece, ostala je bez posla u Centru za socijalni rad u Svilajncu nakon što je konkurisala za direktora.

– Bila sam zaposlena šest punih godina na neodređeno vreme u Centru za soc.rad „Svilajnac“ u Svilajncu. Početkom aprila ove godine mi je prestao radni odnos kao tehnološki višak. Otkaz sam dobila od strane v.d.direktorke Gorice Gajić – kaže za komentarpress.net Danijela Ikanović i dodaje da je bez posla ostala po nalogu predsednika opštine Predraga Milanovića.

Danijela Ikanović tvrdi da joj je V.D Direktorka Gorica Gajić kazala da dobija otkaz zato što je bez znanja opštinskog rukovodstva konkurisala na direktorsku poziciju u CSR-u.

– Predsednik opštine je preko svojih saradnika poništio konkurs bez zakonskih osnova i po njegovom nalogu je doneta odluka u lokalnom parlamentu da se moja plata preusmerava na dnevne troškove Centra za soc. rad, tako da ja ostajem bez radnog mesta – kaže Danijela Ikanović i ističe da nije član nijedne političke partije i da iza nje stoji samo iskustvo, struka, znanje i sposobnosti sto je, kako kaže, svakodnevno potvrđivala svojim radom na poslu.

– Ja sigurno ne odgovaram predsedniku opštine na poziciji direktora, jer ne bi mogao da kupuje političke glasove od ljudi koji su u stanju socijalne potrebe, što i ovog trenutka čini sa V.D. direktorkom Goricom Gajic, narodnom poslanicom – tvrdi Ikanović.

V.D. direktora Gorica Gajić u izjavi za komentarpress.net kaže da je Danijela Ikanović bila dobar radnik i da je bez posla ostala odlukom lokalnog parlamenta.

–  Valjda je revizija našla da se iz opštinskog budžeta nezakonito finansira njena plata, pa su je ukinuli i zbog toga je dobila otkaz – rekla je Gajić koja je ujedno i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i zaključuje da je Danijela bila na poslu ozbiljna i odgovorna.

Poverenik SNS u Čačku organizovao hajku na gradonačelnika?

Poverenik SNS u Čačku i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Marko Parezanović organizovao je internet hajku na gradonačelnika Čačka i člana predsedništva SNS Miluna Todorovića, kažu izvori portala komentarpress.net i dodaju da svako ko nije hteo u tome da učestvuje rizikovao je da ostane bez posla.

– Marko Parezanović je tražio da stranački botovi napadaju u komentarima na lokalnim portalima gradonačelnika Todorovića. Tražio je da botovi pišu da mu je propala firma, da je nesposoban, da ne radi za interes građana, već samo za svoj interes – kaže jedan od aktivista SNS koji je izvršavao ovaj zadatak.

Potsetimo, Marko Parezanović je poznat čačanskoj javnosti da je iskoristio svoj uticaj da se bez ispravne dokumentacije i na nezakonit način izgradi potporni zid ispod kuće u kojoj živi njegova tetka.