петак, 19 октобар, 2018

Počasni Čačanin Sergej Trifunović

Grupa građana koju će na narednim lokalnim izborima u Čačku predvoditi ugledni advokat Ivan Ćalović u svoj program uvrstili su i predloge za dodelu decembarske nagrade Grada Čačka. Na spisku se nalazi i Segej Trifunović.

Ivan Ćalović je u kratkoj izjavi za komentarpress.net potvrdio da će se zalagati da Sergej Trifunović dobije najveće priznanje Grada Čačka.

-Ako Užičani nisu ponosni na svoh Sergeja Trifunovića i njegovu borbu da svakom bolesnom detetu bude omogućeno adekvatno lečenje, evo mi Čačani smo ponosniji od Užičana – rekao je Ćalović.

Sergej Trifunović kaže da je Ivan Ćalović častan čovek, obzirom da je napustio SNS kad je bila na vrhuncu moći.
– Ja sam vrlo ponosan i zahvaljujem se gospodinu Ćaloviću i njegovoj ekipi. Gospodin Ćalović je častan čovek, čim je napustio SNS, kad je bila na vrhuncu moći – rekao je Sergej Trifunović.

Podsetimo, Ivan Ćalović je bio visoko pozicioniran u čačanskom SNS, slovio je za kandidata za gradonačelnika, potiče iz ugledne advokatske porodice i uživa veliku podršku građana Čačka.

Dveri kreću u oštru kampanju protiv gradonačelnika Čačka

Nakon oštrih kritika gradonačelnika Čačka upućenih Bošku Obradoviću na zgradi koja slovi za gradonačelnikovu osvanuo je plakat na kome piše BANDO VRATITE NAM BIOSKOP. Pouzdan izvor iz Dveri potvrdio nam je da je to urađeno po nalogu Boška Obradovića, lidera Dveri i jednog od osnivača Saveza za Srbiju.

Gradonačelnik Čačka nije hteo da komentariše ovaj plakat kao ni navode da iza ove poruke stoji Boško Obradović.
– Boško Obradović je imao s Milunom Todorovićem dogovor o nenapadanju koji je Milun iznenada prekršio. Ako Milun hoće rat, dobiće rat – kaže u izjavi za komentarpress.net izvor blizak Bošku Obradoviću.

Podsetimo, u svom poslednjem obraćanju medijima gradonačelnik Čačka Milun Todorović je nastupio veoma oštro prema opoziciji, što mu nije bilo svojstveno protekle dve i po godine.

Na skupu opozicije više lidera nego meštana

Na lokalnim izborima u Lučanima Savez za Srbiju prvi put će imati priliku da ih građani ocene na biralištima. Ova politička grupacija je u selu Kotraža u opštini Lučani otvorila svoje kancelarije. Na skupu su govorili lideri opozicije, ali ne i njihov kandidat za predsednika opštine Lučani prof. Milan Radičević.

Na ovom skupu opozicije koju predvodi Dragan Đilas  bilo je svega nekoliko meštana. Za komentarpress.net je potvrđeno iz opozicionog tabora da je to bio razlog zbog kojeg kandidat Milan Radičević nije hteo da govori.

Upitan da prokomentariše dešavanja u Kotraži jedan od ključnih kadrova SNS u Dragačevu Milivoje Dolović u svojoj izjavi za komentarpress.net kaže da on neće da komentariše dešavanja u političkoj grupaciji koja se bori za cenzus.

-Neću da komentarišem lidere opozicije koji se bore za cenzus u malenom Dragačevu. A nije ni primereno da komentarišem skup u kome je bilo više lidera opozicije nego meštana – rekao je Dolović.

Podsetimo, lokalni izbori u opštini Lučani najavljeni su za drugu polovinu decembra. Pored liste okupljene ok SNS, u izbornoj trci učestvovaće i SzS koji predvodi Dragan Đilas kao i SPS i GG „Jedan tim“.

Rašković Ivić zamolila Todorovića da se ponovo kandiduje za gradonačelnika Čačka

Sanda Rašković Ivić zamolila je Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka i člana predsedništva SNS, u svojoj izjavi za komentarpress.net da na sledećim izborima ponovo bude kandidat za istu poziciju, jer će pobedu SZS na izborima u Čačku učiniti beskrajno lakom. Ovu molbu je Rašković Ivić uputila nakon javno iskazane želje gradonačelnika Miluna Todorovića da mozgovi iz Čačka treba da odlaze u Beograd i „diljem sveta“.
– Gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, u ime Saveza za Srbiju molim da i na sledećim lokalnim izborima bude kandidat za tu poziciju, jer će nam pobedu na izborima u tom gradu učiniti beskrajno lakom. Čačani kao pametni ljudi neće sigurno glasati za čoveka koji se zalaže da svako pametan i školovan ode iz Čačka -rekla je Sanda Rašković Ivić i dodaje da se crno piše državi čiji gradonačelnici podstiču iseljavanje svojih sugrađana, a privredna komora otvara firmu za izvoz medicinskih sestara i lekara u inostranstvo, kao što je to učinika PK Srbije.
– Uverena sam da narod neće dozvoliti da ga vlast neometano magarči – zaključuje potpredsednica Narodne stranke.
Podsetimo, gradonačelnik Čačka Milun Todorović postao je “zvezda” društvenih mreža u poslednja 24 sata. Razlog je njegova izjava “da je veoma srećan što je otvaranje Start Up centra u Čačku veliki korak za odliv mozgova iz Čačka, za početak u Beograd, a kasnije, naravno, i diljem Evrope i sveta”.

Malinović pohvalio Vučićevo rešenje za načelnika Generalštaba

General u penziji i dugogodišnji kritičar vladajućih struktura Sreto Malinović u svojoj izjavi za komentarpress.net je pohvalio odluku šefa države Aleksandra Vučića da načelnik Generalštaba bude general Milan Mojsilović.

– Kada je 2012. pomeren sa dužnosti komandanta kopnene Vojske rekao sam mu da to ne treba da shvata treagično, jer će mu dužnost na koju ide, a on je išao u Brisel za vojnog predstavnika u NATO, omogućiti da malo predahne od vojničkog života i da se pratktično vrati kao najkvalifikovaniji kandidat za načelnika Generalštaba, što on jeste postao posle dugovečnog Dikovića – kaže u izjavi za komentarpress.net general u penziji Sreto Malinović i ocenjuje da se general Milan Mojsilović do sada pokazao kao dobar oficir i da nije greška što je postavljen za načelnika Generalštaba.

Podsetimo, Milan Mojsilović postavljen je na mesto pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane rešenjem Vlade u junu ove godine. Pre toga od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu. Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu.

Reakcije na hapšenje Arno Gujona

Zabrana ulaska francusko-srpskog humanitarca Arno Gujona na teritoriju Kosova i Metohije je vest koja je danas na svim naslovnicama. Ovaj grubi „faul“ prištinskih vlasti za komentarpress.net komentarišu Sanda Rašković Ivić, potpredsednik NS i opozicioni narodni poslanik i Mihailo Medenica, novinar i kolumnista.

 

Rašković Ivić: Prištini smeta i humanitarni rad

Prištinske vlasti iskazuju nervozu i netrpeljivost prema svemu što bi moglo da ih podseti na Srbe i Srbiju. U ovom slučaju to je Arno Gujon, francuski državljanin i dobrotvor. Čak im smeta i humanitarni rad jednog Francuza usmeren prema srpskoj deci u enklavama. Bez obzira na činjenicu da se gospodin Gujon bavi isključivo humanitarnim radom, pa je ponašanje Prištine tim sramnije, smatram i dalje da bi Gujon bio odličan na čelu Kancalarije za KiM.

 

Medenica: Gujon je priveden zato što je brat Srbin

Jedini greh Arno Gujona je što pomaže opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Prištinska strana ne zna šta će od besa, pa udaraju na sve što ima prizvuk srpskog. Gujona su priveli samo zato što je brat Srbin po duši. To ne mogu Albanski teroristi da mu oporoste. To je jedini njegov greh i blagosloven bio zbog tog greha za sva vremena.

Zašto Đilas insistira na prelaznoj Vladi

Na svim skupovima Saveza za Srbiju lideri opozicije ističu dve ključne poruke. Prva je da su spremni na bojkot izbora, a druga da će formirati prelaznu Vladu, kad pobede Vučića na izborima. Kakvu poruku Đilas hoće da pošalje insistiranjem na formiranju prelazne Vlade i kakav učinak može da ima takva Vlada za komentarpress.net komentarišu Jasmina Lukač, uredni političke rubrike lista „Danas“ i Bratislav Jugović, bivši potpredsednik Pokreta socijalista.

 

Lukač: Stavljanjem prelazne Vlade u prvi plan Savez za Srbiju širi polje svog delovanja

Ideja o prelaznoj vladi Saveza za Srbiju je dobra ponuda biračima. Može da bude prihvatljiva i za ljuto opoziciono opredeljene, ali i za razočarane naprednjake iz dva razloga. Prvi je što ljudima daje mogućnost da zamisle političku budućnost posle pada SNS s vlasti. Mnogi se pitaju ko umesto Aleksandra Vučića i kako će izgledati Srbija posle njega i SNS, tako da je prelazna vlada odgovor koji deluje razumno. Drugi razlog je što to nije preteća budućnost, jer prelazna vlada je nešto što u isto vreme nudi i kontinutiet i promene. Ljudi, iako žele promene, po pravilu nisu toliko željni neizvesnosti koje one donese. Stavljanjem u prvi plan prelazne vlade, a ne revolucionarne kao što to radi Saša Janković i njegov građanski blok insistiranjem na lustraciji i kažnjavanju, Savez širi polje svog delovanja. I postavlja se kao koliko toliko stabilna budućnost, u odnosu na neizvesnu lustracionu pravdu koju nudi Janković.

 

Jugović: Đilas hoće Miškovića na čelu Vlade

Ako opozicija okupljena oko Đilasa zaista ima nameru da formira prelaznu Vladu ukoliko ikada osvoje skupštinsku većinu, onda će na čelu te Vlade biti Miroslav Mišković. To je razlog zbog kojeg Đilas pokušava da stvori takozvani Savez za Srbiju. Ako ja grašim, zašto onda Jeremić i Đilas ne saopšte imena te njihove prelazne Vlade. Činjenica je da ne postoji nijedan moralan čovek u Srbiji koji bi pristao da na predlog Đilasa i Jeremića bude član bilo kakve Vlade, pa makar se ona zvala i prelazna.

Vuk Jeremić hoće bivšeg poslanika SNS u svojim redovima

Vuk Jeremić je u razgovorima sa predstavnicima GG „Za napredniji Čačak“ koju predvodi nekadašnji poslanik SNS dr Aleksandar Radojević ponudio ovoj političkoj grupaciji ulazak u Savez za Srbiju, kažu za komentarpress.net izvori iz Narodne stranke.
U GG „Za napredniji Čačak“ su potvrdili da je bilo razgovora s Jeremićem i da postoji spremnost da se razgovara sa svim opozicionim snagama. Odbornik GG „Za napredniji Čačak“ Violeta Marković ističe da su sledbenici dr Aleksandra Radojevića istinska opozicija u Čačku i da iz redova SNS-a se plasiraju netačne informacije da su oni rezervni igrači gradonačelnika Čačaka.
– Verujem da informacije kako će GG „Za napredniji Čačak“ dati podršku vlasti u slučaju krize zbog neposlušnosti svojih članova i funkcionera ili koalicionih partnera upravo potiču iz redova SNS-a, kako bi zaplašili svoje neposlušne i previše zahtevne odbornike. Mi smo opoziciona grupacija i tako ćemo i do sledećih izbora delovati.
Podsetimo, portal komentarpress.net je ranije već objavio da je Vuk Jeremić nakon predsedničkih izbora pokušavao  putem neposrednih razgovora da u svoje redove dovede uglednog čačanskog advokata Ivana Ćalovića, bez uspeha.

Rašković Ivić: Miloš Jovanović je pokušao od mene da napravi krpu

Reagujući na izjavu Miloša Jovanovića da se sama isključila iz DSS, Sanda Rašković Ivić je za komentarpress.net rekla da su takvi kao što je Miloš Jovanović od nje pokušali da naprave krpu.
Jovanović je u intervjuu za dnevni list „Blic“ ocenio da se Sanda Rašković Ivić sama isključila iz DSS, jer je javno rekla da neće poslušati odluku Predsedništva da se Đorđe Vukadinović isključi iz poslaničkog kluba DSS-a.
– Milošu Jovanoviću nije dosta što sam ga pre dve godine pozvala da se vrati u stranački život, pa mi je posle „zahvalio“ potpisivanjem pisma koje od mene pravi stranog plaćenika zato što sam se zalagala za zajedničkog kandidata opozicije i bila protiv koalicija sa SNS. Bio je Jovanović i među onima koji su glasali za moje isključivanje o kome je prvi javio Informer – rekla je Rašković Ivić u svojoj izjavi za komentarpress.net i dodaje da je pritisak da izbaci Vukadinovića iz poslaničkog kluba postojao zbog toga što je on javno zastupao zajednički nastup opozicije i kritikovao koalicije sa SNS.
Ona kaže da je to bilo pokazivanje mišića partijskih anonimusa, ali i ljudi poput Jovanovića koji prstom nisu mrdnuli u izbornoj kampanji.
– Od takvih zaista nisam mogla, niti htela da slušam besmislena naređenja, u stvari jalove pokušje da od mene naprave krpu. Da potsetim Jovanovića da je pre godinu dana DSS sa SNS napravila koaliciju u Kosijeriću, a to je bilo uveliko u vreme njegovog mandata, i ne znam šta ga je sprečavalo da raskine koalicije sa SNS, jer je Vučićeva kosovska politika odavno poznata. Za vreme Jovanovićevog mandata su odbornici DSS u Grockoj glasali da Dr. Nebojša Stefanović postane počasni građanin – zaključuje Rašković Ivić.

Unapređen sudija koji je osudio Ostoju Mijailovića

Čačanski sudija Vladan Filipović unapređen je u sudiju višeg suda, uprkos brojnim intervencijama da se spreči njegovo unapređenje. Sudija Filipović je u čačanskoj javnosti poznat po tome da je u prvostepenom postupku osudio narodnog poslanik SNS Ostoju Mijailovića za krivično delo utaje. Ova odluka čačanskog sudije je od strane više instance preinačena. U advokatskim krugovima za sudiju Filipovića kažu da je častan sudija i da je imun na korupciju. Ostoju Mijailovića čačanska javnost doživljava kao kontroverznog naprednjaka. Jedni kažu da je to zbog njegove povezanosti s Vukom Jeremićem, a drugi zato što je stekao previše imovine na neobjašnjiv način.